Frustande ur fållan

En mobilwebb för Gothenburg Horse Show

Lagom till morgondagens öppning av årets Gothenburg Horse Show lanseras nu en ny mobilwebb för detta gigantiska event. Raket har designat och producerat lösningen, som bygger på innehållet från den existerande desktop-webben, i samarbete med S&Ø Reklambyrå.

Publicerad:
23 april, 2013

Eftersom att mobilwebbens innehåll hämtas från den riktiga webbplatsen innebär det både en stor mängd information som ska presenteras och att den måste rätta sig efter storebrors upplägg.

Vi löste navigationen med en smart, off-canvas-meny som kan struktureras fristående från desktopversionen. Mobilwebben är inget mer än en vanlig webbsida som körs i telefonens webbläsare, men det hindrar oss inte från att låta användaren interagera med touch-gester där den förväntar sig detta.

Effektivt innehållsrik.

Relevanta touch-gester.

Snabborientering för besökare.

Lättpublicerade bildgallerier.

Med ett öppet wifi-nätverk på Scandinavium kan besökare med smartphones använda mobilwebben som snabbreferens under tävlingarna: späckad med matnyttigt innehåll och med en zoom- och panorerbar arenaöversikt lättillgänglig från menyn.

Bildredaktörer på plats jobbar kontinuerligt med att publicera gallerier från tävlingarna och dessa letar sig såklart även ut på mobilwebben. Öppna ett galleri och svep dig fram genom bildskörden du också!