Raket i spårvagnsnätet

Göteborgs Spårvägar väljer tre-byrå-konstellation

Göteborgs Spårvägar har upphandlat kommunikationstjänster för de kommande två åren – Raket Webbyrå är med.

Publicerad:
12 september, 2012

Göteborgs Spårvägar har upphandlat kommunikationstjänster för de kommande två åren, med option på ytterligare 24 månader.

Valet föll på en tre-byrå-konstellation med Essoell Reklambyrå, PR-byrån Perspective Communication – och Raket Webbyrå!

– Expertisen på en byrå är viktigare än bredden. Därför gick vi in i upphandlingen tillsammans och kunde därmed erbjuda kunden det bästa från tre världar. Vi är naturligtvis väldigt glada och stolta över att Göteborgs Spårvägar väljer oss som konstellation och ser mycket fram emot att visa att vi är det bästa valet, säger Henrik Björklund, vd och delägare på Essoell Reklambyrå.

Det som Göteborgs Spårvägar efterfrågade i sin upphandling är det få byråer som klarar på egen hand. När det gäller flexibilitet, engagemang och kompetens inom reklam, PR och webb var det ett samarbete mellan de tre byråerna som gjorde bäst intryck på beslutsfattarna.

– De olika delarna är lika viktiga för oss i kommunikationen därför valde vi en konstellation där varje byrå har sitt kompetensområde men det var också viktigt att byråerna arbetar aktivt tillsammans. Jag ser fram emot att få sätta igång med ett antal projekt på en gång och jag hoppas att göteborgaren snart kommer att märka att vi nu kraftsamlar kring kommunikation och information, säger Åsa Ahlgren Berndtson, kommunikationschef på Göteborgs Spårvägar.

Uppdraget innebär att leverantören ska ansvara för all kommunikation i två år med option på ytterligare 24 månader. Göteborgs Spårvägar står inför ett antal kommunikativa utmaningar och kommunikationsbehovet är stort eftersom det finns ett stort allmänintresse i verksamheten.

– Det ska bli spännande att tillsammans med Göteborgs Spårvägar och de andra byråerna hitta den smartaste vägen att kommunicera långsiktigt. Vi kommer alla att få argumentera för våra idéer och i slutändan vet jag att samarbetet och det som vi enas om kommer att bli riktigt bra. Det är alltid roligt när man vet att man arbetar med duktiga människor och eftersom vi har gemensamma kunder sedan tidigare känner vi oss trygga i samarbetsformen, säger Lars Sjögrell, PR-konsult på Perspective Communication.

Jakob Lingnert byråledare på Raket webbyrå håller med om fördelarna av ett nära samarbete byråer emellan.
– Ja, det här kommer vi se mer av i framtiden. Effektiva samarbeten mellan handplockade expertgrupper, där var och en gör det de är allra bäst på. Vår viktigaste gemensamma uppgift är att leverera kundnytta och det känner vi oss helt trygga i att vår konstellation kommer lyckas med.