Ett WordPress-nätverk med delat innehåll

Att samla alla HPT-projekt och deras webbplatser under ett och samma tak samt förenkla arbetet för redaktörerna var några av utmaningarna vi ställdes inför.

Vad:
Multisite-webbplats i WordPress · API-koppling · Koncept
Vem:
Heatpumping Technologies
När:
2016—

Heatpumping Technologies

Att samla alla HPT-projekt och deras webbplatser under ett och samma tak samt förenkla arbetet för redaktörerna var några av utmaningarna vi ställdes inför.

HPT’s administratörer behövde på ett enkelt sätt kunna skapa en ny webbplats åt nya projekt som startades. Webbplatsen skulle vara enkel att administrera för nya redaktörer, vars förkunskaper visat sig variera. Samtidigt behövde HPT’s WordPress-vana administratörer ett flexibelt verktyg för att möta webbplatsens komplexa behov.

Förarbete
  • Rakets designer kartlade tillsammans med HPT de behov och önskemål som sedan kom att ligga till grund för projektet.

  • Med en tydlig vision och med de tekniska förutsättningarna på det klara, påbörjades arbetet med att ta wireframes & design.

  • Parallellt med designarbetet spånades det på en teknisk lösning för att koppla ihop den nya webbplatsen och HPT's interna publikationsdatabas.

  • Med alla pusselbitar på plats och med stor tillförsikt kunde det färdiga resultatet presenteras.

Presentation med video och musik

Under HPT’s årliga konferens, denna gång förlagd till Sydkorea, skulle webbplatsen äntligen presenteras! Rakets designers ställdes inför utmaningen att koka ner en komplex webbplats till något så pass enkelt att även den mest välkammade (Nord)koreanska ledaren skulle förstå. Det begränsade tidsutrymmet ledde till att webbplatsen presenterades genom en video och tillhörande musikslinga, ihopvisslad av Rakets egen afterski-trubbadur Jakob.

Resultatet ser ni här ovan!

Lösningen

heatpumpingtechnologies.org

Ur för- och designarbete växte ett WordPress-nätverk i symbios fram. Tillsammans hjälps webbplatserna åt att lyfta upp relevanta nyheter och aktiviteter till huvudsidan.

Webbplatserna har fått sig ett rejält ansiktslyft sedan sina tidigare version. Projektens webbplatser följer numera samma grafiska manér och deras innehåll hjälper till att hålla huvudsidans innehåll aktuellt.

Tack vare kopplingen mellan HPT’s interna publikationsdatabas och webbplatsen är det nu enklare än någonsin att ta del av publicerade rapporter & publikationer.  Hemsidan har numera en egen databas som gör innehållet sökbart och enkelt att filtrera för användaren.

Fler uppdrag