Klok teknik underlättar och effektiviserar

Vi är tekniskt passionerade — det är inget att förneka. Den digitala tekniken ger oss helt unika möjligheter, fler för varje dag som går: Lösningar som automatiserar, effektiviserar och samarbetar gör att vi kan uppnå mer, genom att göra mindre, på ett smartare sätt.

Men alla dessa möjligheter ger också höga förväntingar och komplexa förutsättningar. Vi ser det som vår viktigaste uppgift att förstå både teknik och förutsättningar — tillsammans med er. På så sätt kan vi hjälpa er göra rätt tekniska val som leder till kloka tekniska investeringar; digitala produkter som utgår från era behov, med god hållbarhet, tillgänglighet och säkerhet.

Vår teknikfilosofi
 • Förstå tekniken — gör den till er

  Ni behöver inte ha vår digitala spetskompetens — inte alls. Men vi vill alltid se till att ni förstår konsekvenserna, vinningen och begränsingarna med den teknik som ligger till grund för det vi tillsammans skapar. En god relation mellan er och tekniken tar fram potentialen i den.

 • Välj inte verktyget först

  Det finns en oändlig mängd tekniska verktyg, plattformar och detaljer. Vi jobbar med flesta av dem, för att kunna välja de som passar bäst för uppgiften de ska lösa. Behoven först, verktygen sedan. Så bygger vi något som är anpassat efter er, snarare än att anpassa er efter ett bestämt verktyg.

 • Smart teknik sparar tid, arbete och pengar

  I arbetet med att ta fram en ny digital produkt finns möjligheter att genom smart teknik automatisera eller effektivisera processer som idag görs onödigt manuellt eller krångligt. Inte för att lämna över allt till robotarna, men så att ni kan ägna er åt det ni gör bäst.

 • Gör en klok teknisk investering

  Med dessa moralkakor i matsäcken tror vi att det är större chans att ni får ett digitalt projekt och produkt som känns som en del av er, håller längre och går att bygga vidare på. För att ni inte ska vara tekniskt beroende av oss använder vi enbart branschetablerade tekniker och verktyg. Vi har förhoppningsvis en lång relation framför oss — men för att vi båda vill, inte för att ni måste.

Våra tekniktjänster

Digital produktutveckling

Vi bygger genomtänkta digitala produkter som håller i längden

Digitala produkter? Ja, ett bättre namn för det vi skapar hittar vi inte. Ofta handlar det om en webbplats, eller någon form av applikation, som ett intranät eller ett administrativt verktyg.

Vi använder moderna, men kompatibla branschstandarder för att producera er digitala produkt så att design och upplevelse kommer till sin rätt, samtidigt som tekniken under huven håller högsta kvalitet i håll- och skalbarhet, prestanda, tillgänglighet och säkerhet.

 • Frontend

  Frontend — alltså den delen av koden som ordnar produktens utseende och beteende i webbläsaren, mobilen eller surfplattan — är en till synes simpel, men ack så viktig del av vår insats.

  Vi förvandlar den konceptuella designen till en levande, detaljerad verklighet med uppmärksamhet för såväl detaljer som kompatibilitet. Vi skriver kod med tillgänglighet och sökordsoptimering i åtanke. Så att upplevelsen av er produkt blir det allra bästa som de olika enheterna kan erbjuda, för alla slags användare.

Detta kan till exempel innebära
 • Produktion av HTML, CSS och JavaScript
 • Sökordsoptimering (SEO) av kod
 • Kompatibilitetstester med webbläsare, operativsystem och mobila enheter
 • Prestandaoptimering av sidladdning och -visning i webbläsaren
 • Tillgänglighetsanpassning av kod utifrån WCAG 2.0
 • Backend

  Backend — alltså den del av koden som inte syns för besökaren, men som ligger bakom produktens funktioner — är hjärtat i tekniken. Ja, och hjärnan också. Här finns alla effektiviserande smartheter och integrationer mot andra system, tillsammans med gränssnittet som används för att sköta om produkten och dess innehåll.

  Vi använder populära språk som PHP och C# tillsammans med plattformar som WordPress, Symfony/Laravel, Concrete5 och SilverStripe respektive .NET, Composite och EPiServer.

  Detta är den tekniskt mest avancerade delen av vårt arbete och ofta även den mest strategiskt känsliga. Här finns beslut och vägval som eventuellt påverkar verksamheten en lång tid framöver. Vi hjälper er att förstå och problematisera dessa, tar fram beslutsunderlag och samarbetar med andra parter — allt för att ni ska känna att både beslut och tekniken är era egna.

Detta kan till exempel innebära
 • Teknikinventering: Vidaretutveckla existerande lösning eller bygga nytt?
 • Utveckling av plattform: Ihopkoppling med frontend.
 • Systemarkitektur: Datalagring, prestanda, skalbarhet, tillgänglighet och säkerhet.
 • Utveckling av plattform: Design av användargränssnitt för administratör och redaktör.
 • Teknikval: Val av plattform och specifikation av eventuella externa beroenden.

Integrationer

Vi gör system smartare och effektivare tillsammans

En av den digitala teknikens absoluta fördelar är dess förmåga att interagera och samarbeta; blixtsnabbt, i stor volym och skala. Två digitala produkter som slår sina kloka, virtuella huvuden ihop för att utbyta, hantera och göra något smart av den information de gemensamt sitter på, kan utföra stordåd. Plötsligt kan t.ex webbplatsen, intranätet och CRM-systemet tillsammans underlätta vardagen för såväl kunder, säljare, HR- Visma supportavdelning.

Vi planerar, designar och bygger integrationer för såväl egna och andras produktioner, mot ett brett spektra av externa system. Allt som är öppet byggt för modern integration kan — om än inte alltid bör — integreras mot. Genom åren har vi integrerat mot bland annat Salesforce, Visma, Fortnox, Tickster, Visit, CityBreak, Vitec, HR Manager, Unatrix, Issuu och Visma Recruit.

 • Inventering och analys

  Integrationen — mellan en, två eller mängder av parter — utgör förmodligen viktiga kuggar i det digitala maskineriet. Därför är en rejäl genomgång av system, data och önskat resultat det första vi gör. För att få ut det mesta av delarnas gemensamma möjligheter och undvika deras svagheter.

 • Implementation

  När det som ska byggas är i detalj klarlagt börjar vi producera den tekniska implementationen. Testmiljöer och -data kopplas ihop, under förutsättningar som är så snarlika live-uppsättningen som möjligt. Vid lansering samarbetar vi med de berörda parterna för att se till att driftsättningen blir smärtfri.

Support · Förvaltning · Vidareutveckling

Vi skapar produkter och relationer som lever och utvecklas

Projektet kring att bygga en ny digital produkt är ofta spännande, utvecklande och intensivt. När slutresultatet står färdigt, underbart gnistrande och perfekt, är det lätt att glömma av det minst lika viktiga arbete som då tar vid. Att nära, vårda och uppfostra denna skapelse.

Vi lägger stor vikt vid hållbarhet i våra produkter, bland annat genom fokus på utbildning för redaktörer och känslan av ägandeskap. En väldesignad och -byggd digital produkt ska egentligen inte behöva bytas ut, eftersom den kontinuerligt kan leva, byggas ut och ändra form. För att förlänga livslängden hos våra produkter erbjuder vi möjlighet till support, drift och vidareutveckling vid behov. På så sätt kan er digitala produkt utvecklas med er och bli en ännu bättre investering i takt med att tiden går.

 • Förvaltning och support

  Vi hjälper till att hålla er produkt och dess tekniska miljö uppdaterad för att hålla god säkerhet och prestanda. Skulle något inte funka som tänkt hör ni av er och vi ser till att förklara och fixa problemet.

  Beroende på era förutsättningar kan vi ha ett avtalat engagemang eller ta hand om de behov som uppstår längs vägen.

 • Vidareutveckling

  Ibland har vi redan vid lansering en tydlig bild av en andra fas av projektet. Ibland blir nya möjligheter och behov tydliga efter ett tag. Oavsett hur finns vi tillgängliga som ovillkorat bollplank för er att studsa idéer och insikter mot i vardagen med er digitala produkt. Att vidareutveckla är nästan alltid en bättre lösning än att slänga och göra om.